U okršajima su ozlijeđene tri osobe, a uhićeno ih je petero. Jedan Trumpov pristaša koji je sudjelovao u nasilju stigao je na skup opremljen palicom, gas-maskom i štitom s američkom zastavom.


Pristaše Donalda Trumpa sukobili su se s prosvjednicima na skupu u kalifornijskom gradu Berkeleyju, u vrijeme dok su se diljem SAD-a održavali uglavnom mirni skupovi u znak potpore američkom predsjedniku. 

Vezani članci Američki državni tajnik Mike Pompeo (Foto: AFP) Pompeo: Ubojstvo Sulejmanija dio je nove strategije odvraćanja neprijatelja SAD-a Pokušaj pljačke Pokušao opljačkati banku, ali ovu protuprovalnu mjeru očito nije očekivao

Trumpovi pristaše i oponenti mlatili su se drvenim palicama, a netko iz redova njegovih pristaša ispalio je i suzavac. Neki su se Trumpovi pristaše, mašući američkim zastavama, pak sukobili s Afroamerikancima iz suprotnog tabora.

U mnogim gradovima i mjestima skupovi podrške Trumpu nisu privukli više od nekoliko stotina ljudi. U nekima od njih pristaše predsjednika bili su u opasnosti da ih brojčano nadvladaju oni koji su prosvjedovali protiv Trumpa, piše Reuters.

Glasnogovornik policije Byron White kazao je kako se u Berkeleyju okupilo oko 200 do 300 ljudi, što uključuje i prosvjednike i Trumpove pristaše. U okršajima su ozlijeđene tri osobe, a uhićeno ih je petero. Jedan Trumpov pristaša koji je sudjelovao u nasilju stigao je na skup opremljen palicom, gas-maskom i štitom s američkom zastavom.

Manji sukobi zabilježeni su i u drugim dijelovima zemlje, primjerice Minnesoti i Tennesseeju, ali uglavnom su skupovi prošli mirno.