Tuča, ilustracija
Tuča, ilustracija Foto: Valentina Medved

Sjever Italije u ponedjeljak je zahvatilo veliko nevrijeme. U tuči veličine teniskih loptica ozlijeđeno je nekoliko ljudi, uništeni su usjevi i porazbijani automobili.


Tuča koja je padala na sjeveru Italije u ponedjeljak mjestimično je dosezala veličinu teniske loptice. Led je, uz snažan vjetar i obilnu kišu, uništio usjeve, lomio drveće i razbijao automobile.

Vezani članci Domagoj Salak Spašavao strojeve od nezapamćene tuče pa i sam stradao: "Pogodio me led, rasjekao mi glavu na tri mjesta. Vide se kopče" Mirko Orlić Stručnjak otkriva kako je nastala velika oluja u kojoj su stradale Požega i okolica, ali i upozorava: "2020. je bila druga najtoplija u zadnjih 150 godina"

Prijavljena je velika materijalna šteta na području Parme, Modene i regije Emilija, a nekoliko je ljudi ozlijeđeno u tom nevremenu.

Zatvorena autocesta, porazbijani automobili

Velika gužva nastala je na autocesti u blizini Parme. Automobili su se morali zaustaviti, tuča je porazbijala vjetrobranska stakla i karoseriju na njima, a nekoliko je putnika ozlijedilo rasuto staklo. Bilo je i prometnih nesreća, piše Corriere.
 

Autocesta je bila privremeno zatvorena kako bi na teren mogle izaći hitne službe.

Prevezen u bolnicu s frakturom

78-godišnjak u Villarotti di Luzzara ozlijeđen je nakon što je tuča porazbijala prozore na njegovoj radnji u njegovoj blizini. S frakturom je prevezen helikopterom u bolnicu.

Prijavljena je milijunska šteta na imanjima i obiteljskim kućama. Uništena su polja i vinogradi, oštećeni nasadi rajčice, lubenice, dinje, kukuruza, voćnjaci...

Istovremeno, na Sardiniji, na jugu Italije, haraju razorni požari.