Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tsvangirai se sklonio u nizozemsko veleposlanstvo u Harareu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa zimbabveanske oporbe Morgan Tsvangirai koji je u nedjelju odustao od utrke za drugi krug predsjedničkih izbora, u ponedjeljak se sklonio u zgradi veleposlanstva Nizozemske u Harareu, izvijestili su službeni nizozemski izvori.

"Tsvangirai se privremeno nalazi u zgradi nizozemskog veleposlanstva u Harareu", rekao je za France presse glasnogovornik nizozemskog ministra vanjskih poslova Maximea Verhagena, Bart Rijs.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićen "prorok" Farma užasa: Policija spasila 251 zlostavljano dijete, otkriveni su i grobovi 16 beba Rijetka slika Van Gogha prodana za nekoliko milijuna eura Procijenjena je na 100 milijuna eura Jedna od najranijih Van Goghovih slika prodana za milijunski iznos

"Zahtjev za njegov privremeni smještaj u zgradi našeg veleposlanstva jučer je podnijela njegova stranka MDC, a ministar vanjskih poslova Maxime Verhagen odlučio mu je pružiti utočište", rekao je Rijs.

Glasnogovornik je odbio odgovoriti na novinarska pitanja o tomu koliko dugo Tsvangirai namjerava ostati u nizozemskom veleposlanstvu. Naglasio je da čelnik oporbe nije zatražio politički azil.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene