Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U svojoj borbi s klasičnim medijima koje neprestano naziva lašcima, američki predsjednik Donald Trump i njegovi suradnici pokrenuli su vlastiti servis 'točnih informacija', jednostavno nazvan "Stvarne vijesti".


"Lažne vijesti (fake news) i dalje odbijaju izvijestiti o uspjesima u prvih šest mjeseci", napisao je Trump na Twitteru u nedjelju.

Vezani članci Tiffany Trump Trumpovu kćer snimili dok je razgledavala vile, no ulovljena je i s jednim detaljem u ruci koji je brzo postao predmet rasprave Lara Trump (Foto: PA/PIXSELL) Trumpova snaha neplaćenim radnicima: "Blokada je mnogo važnija od vas"

Prvi video "Stvarnih vijesti" pojavio se na Trumpovoj Facebook stranici, a predstavila ga je Lara Trump, bivša televizijska voditeljica i supruga njegova sina Erica.

"Pozdrav svima, ja sam Lara Trump. Sigurna sam da od silnih lažnih informacija niste razabrali što je predsjednik radio ovaj tjedan" i objavila da je njezin svekar, multimilijarder, svoje prve predsjedničke plaće donirao američkim nacionalnim parkovima.

"On je predsjednik koji Ameriku stavlja ispred osobnih interesa", rekla je Lara Trump i zatim krenula s hvalospjevima o njegovim gospodarskim uspjesima.

"Ekonomija cvjeta, dame i gospodo", kazala je u prilogu koji je pogledalo 2,3 milijuna ljudi. "Hvala vam što ste s nama. Ja sam Lara Trump, a ovo su stvarne vijesti".

Kasnije je dodan još jedan prilog, a ovaj se put u ulozi prezenterica našla Kayleigh McEnany, također bivša televizijska novinarka i glasnogovornica Republikanske stranke.

I ona je hvalila Trumpove ekonomske uspjehe, s posebnim naglaskom na broj otvorenih radnih mjesta otkako je na vlasti.

"Ovo izgleda kao prava državna propaganda", komentirao je Stephen Colbert, voditelj "Late Showa".

Ali nisu komičari jedini koji su s podsmijehom dočekali Trumpove "Stvarne vijesti".

"Vau, ovo nalikuje programima pod državnom kontrolom kakve sam gledao u nekim zemljama", rekao je bivši veleposlanik u Moskvi Michael McFaul. (HINA)