Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u varšavu šalje pencea

Trump otkazao posjet Poljskoj zbog uragana koji se približava Floridi

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump otkazao je u četvrtak posjet Poljskoj predviđen za sljedeći vikend, ustvrdivši da želi biti siguran da se federalna američka vlada dobro pripremila za dolazak uragana Doriana koji se približava Floridi.

Donald Trump, koji se u ponedjeljak vratio u Washington iz Francuske gdje je nazočio skupu G7, objavio je da će potpredsjednik Mike Pence umjesto njega otputovati u Varšavu gdje će sudjelovati u obilježavanju 80. obljetnice početka Drugog svjetskog rata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione'' Ilustracija Mjere opreza Izdano upozorenje za putnike zbog opasnih infekcija: Ovo nije viđeno od 2019. godine

"Čini se da će ova oluja biti stvarno jako, jako velika", rekao je Trump u Bijeloj kući pojašnjavajući svoju odluku da otkaže put u Poljsku.

Predviđa se da će kad dođe do kopna Dorian biti uragan 4. kategorije po Saffir-Simpsonovoj ljestvici, što je druga najsnažnija kategorija. Na njegovom putu bi se moglo nalaziti i Trumpovo imanje Mar-a-Lago u Palm Beachu na atlantskoj obali Floride.

Trump je dodao da će Poljsku posjetiti drugom prilikom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene