Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP)

Američki predsjednik Donald Trump otkazao je u četvrtak posjet Poljskoj predviđen za sljedeći vikend, ustvrdivši da želi biti siguran da se federalna američka vlada dobro pripremila za dolazak uragana Doriana koji se približava Floridi.


Donald Trump, koji se u ponedjeljak vratio u Washington iz Francuske gdje je nazočio skupu G7, objavio je da će potpredsjednik Mike Pence umjesto njega otputovati u Varšavu gdje će sudjelovati u obilježavanju 80. obljetnice početka Drugog svjetskog rata.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump nametnuo Turskoj sankcije zbog napada na Siriju. Ali u to nije uključio prodaju oružja Ankari Donald Trump i Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Trump najavio sankcije Turskoj: "Uskoro ću potpisati uredbu, spreman sam brzo uništiti tursko gospodarstvo"

"Čini se da će ova oluja biti stvarno jako, jako velika", rekao je Trump u Bijeloj kući pojašnjavajući svoju odluku da otkaže put u Poljsku.

Predviđa se da će kad dođe do kopna Dorian biti uragan 4. kategorije po Saffir-Simpsonovoj ljestvici, što je druga najsnažnija kategorija. Na njegovom putu bi se moglo nalaziti i Trumpovo imanje Mar-a-Lago u Palm Beachu na atlantskoj obali Floride.

Trump je dodao da će Poljsku posjetiti drugom prilikom. (Hina)