Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP)
Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki predsjednik Donald Trump ocijenio je u utorak da je sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un "ozbiljan" u namjeri da iz svoje zemlje ukloni nuklearno oružje, ali nije isključio mogućnost da se odgodi njihov povijesni susret na vrhu koji se treba održati 12. lipnja.


"Mislim da je ozbiljan. Mislim da je doista veoma ozbiljan", rekao je Trump novinarima pred početak sastanka s južnokorejskim kolegom Moo Jae-inom, misleći na pitanje denuklearizacije.

Vezani članci Čelnici dviju zemalja (Foto: AFP) Trump objavio da će se njegov drugi susret s Kim Jong-unom održati u Hanoju: "Jedva čekam susret s Kimom!" Kim Jong-un i Donald Trump (Foto: AFP) Novi summit Trump-Kim održat će se krajem veljače: ''SAD će nastaviti pritisak i sankcije prema Koreji''

Dodao je ipak da će se summit "možda i odgoditi", te nagovijestio da bi mogli postojati "neki uvjeti", ali nije pojasnio tu izjavu.

Američki predsjednik je zamijetio, kako je rekao, određenu promjenu tona Sjeverne Koreje nakon drugog sastanka s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom.

"Postojala je određena razlika kada je Kim Jong Un otputovao iz Kine drugi put. Postojao je različit stav nakon tog sastanka i ja sam bio pomalo iznenađen".

Moon je pak kazao kako smatra da će summit Amerike i Sjeverne Koreje biti uspješan. (Hina)