Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje denuklearizacije

Trump o summitu s Kim Jong Unom: "Vrlo je ozbiljan, ali susret će se možda odgoditi"

Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP)
Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump ocijenio je u utorak da je sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un "ozbiljan" u namjeri da iz svoje zemlje ukloni nuklearno oružje, ali nije isključio mogućnost da se odgodi njihov povijesni susret na vrhu koji se treba održati 12. lipnja.

"Mislim da je ozbiljan. Mislim da je doista veoma ozbiljan", rekao je Trump novinarima pred početak sastanka s južnokorejskim kolegom Moo Jae-inom, misleći na pitanje denuklearizacije.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu Summit u Vijetnamu (Foto: Saul LOEB / AFP) Prekinuti summit u Vijetnamu Analitičari za DNEVNIK.hr: "Kim se pokazao kao beskompromisni lider, a Trump je pokazao zube disidentu"

Dodao je ipak da će se summit "možda i odgoditi", te nagovijestio da bi mogli postojati "neki uvjeti", ali nije pojasnio tu izjavu.

Američki predsjednik je zamijetio, kako je rekao, određenu promjenu tona Sjeverne Koreje nakon drugog sastanka s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom.

"Postojala je određena razlika kada je Kim Jong Un otputovao iz Kine drugi put. Postojao je različit stav nakon tog sastanka i ja sam bio pomalo iznenađen".

Moon je pak kazao kako smatra da će summit Amerike i Sjeverne Koreje biti uspješan. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene