Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umro u konzulatu

Trump "nije zadovoljan" saudijskim objašnjenjem o smrti novinara

Donald Trump, predsjednik SAD-a (Foto: AFP)
Donald Trump, predsjednik SAD-a (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump je kazao da "nije zadovoljan" saudijskim objašnjenjem o smrti novinara Jamala Khashoggija u u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

"Nisam zadovoljan sve dok ne pronađemo odgovor", kazao je Trump, dodajući da još uvijek razmatra uvođenje sankcija te da će uskoro razgovarati s princom nasljednikom Mohamedom bin Salmanom, de facto vladarem saudijskog kraljevstva.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

Dodao je i da je "moguće" da 33-godišnji princ, poznat po nadimku MBS, nije ništa znao u ubojstvu kolumniste te da bi otkazivanje ugovora o prodaji oružja "više naštetilo nama nego njima".

Objašnjenje Rijada da je 60-godišnji Khashoggi 2. listopada poginuo u tučnjavi s djelatnicima konzulata dočekano je s općom nevjericom.

Kanada, EU i zasebno Francuska su pozvali na transparentnu istragu o smrti nekadašnjeg savjetnika saudijske kraljevske obitelji koji je od rujna 2017. živio u egzilu u SAD-u i pisao kolumne za Washington Post.

Kanada je poručila da saudijskim objašnjenjima "nedostaje konzistentnosti i vjerodostojnosti".

Njemačka je zbog slučaja Khashoggi objavila da bi možda mogla obustaviti prodaju oružja Saudijskoj Arabiji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene