Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fijasko u Senatu

Trump nije uspio: Obamacare ipak ostaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republikanci su otvorili raspravu o prijedlogu zakona za okončanje Obamacarea, no sedmogodišnji napor stranke da se povuče većina zdravstvenog zakona demokratskog predsjednika Baracka Obame i dalje se suočava sa značajnim preprekama.

Američki senatori u utorak navečer započeli su glasovanje o novom prijedlogu zdravstvenog zakona, odnosno o ukidanju trenutno aktivnog Obamacarea.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Već prvog dana otvorenja rasprave Senat je odbio da se ukine Obamacare s 57 glasova protiv izmjene zakona, naspram 43 glasa za. Među onima koji su glasovali protiv izmjena bilo je i devet republikanaca.

Nacrt o ukidanju zakona prošao je u svibnju pred Američkim kongresom uz tijesnu većinu. Iako ga je i tada odbilo 20 članova Republikanske stranke i apsolutno svi demokrati, Trump je bio uvjeren da je to znak pobjede protiv Obamacarea. Senat se ispostavio kao prepreka preko koje Trump ovaj put neće moći izvući tijesnu većinu.

U srijedu ujutro nastavit će se rasprava o mogućnostima promjene Zakona o zdravstvenoj skrbi, iako nema nikakvog jamstva da će republikanci skupiti dovoljno glasova kako bi do toga zbilja došlo. Osim toga, trenutno još nije jasno kako bi uopće konačni zakon trebao izgledati, prenosi CNN.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene