Krizni stožer Bijele kuće za borbu protiv koronavirusa u nedjelju neće održati dnevnu konferenciju za medije, već drugi dan zaredom, nakon kontroverzne izjave američkog predsjednika Donalda Trumpa o ubrizgavanju dezificijensa.

Galerija


Nakon kontroverzne izjave američkog predsjednika Donalda Trumpa o ubrizgavanju dezificijensa, odlučeno je da već drugi dan zaredom krizni stožer Bijele kuće neće održavati press konferenciju.

Vezani članci Aleksandar Vučić Vučić: ''Hrvatski mediji imaju politički nalog za napad na mene. Razlog je rast Srbije'' Donald Trump (Foto: AFP) Američki mediji u obračunu s Trumpom: "Bilo kakvo nazivanje novinara 'neprijateljima naroda' opasno je i točka"

Trump je u četvrtak sugerirao da bi ubrizgavanje dezinficijensa moglo pomoći protiv koronavirusa, a ta tvrdnja ga sad progoni. Proizvođači dezificijensa Lysol i Dettol su zbog njegovih komentara upozorili građane protiv konzumiranja tih sredstava. Javne zdravstvene agencije također su izdale upozorenja.

Američki je predsjednik nakon skraćene konferencije u petak na kojoj nije bilo pitanja te nakon neodržavanja iste u subotu, objavio tvit kojim je doveo u pitanje budućnost dnevnih konferencija.

"Koja je svrha organizirati konferencije kada mediji postavljaju samo neprijateljska pitanja i odbijaju točno izvještavati o istini i činjenicama", napisao je Trump na Twitteru. "Oni dobiju rekordnu praćenost, a Amerikanci ništa osim lažnih vijesti. Nije vrijedno vremena ni truda", zaključio je.

Istraživanja su pokazala da konferencije pomažu Trumpu da privuče publiku u izbornoj godini u kojoj ne može održavati skupove zbog uvedenih mjera socijalne distance. Međutim, istovremeno njegovi demokratski protivnici koriste njegove vlastite riječi protiv njega u kampanji za predsjedničke izbore koji će se održati u studenom.