Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trudni muškarac rodio djevojčicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Thomas Beatie, koji je rođen kao žena ali je nakon niza operativnih zahvata i hormonskih tretmana počeo živjeti kao muškarac, 29. lipnja rodio je zdravu djevojčicu u bolnici u Bendu, Oregon, izvijestio je časopis People.

Tridesetčetverogodišnji Beatie je prije deset godina, kada se odlučio za operaciju promjene spola, zadržao ženske reproduktivne organe, a oplodnja je obavljena spermom anonimnog donatora.

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama... Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

Većina svjetskih mediji izvijestila je kako je Beatieva kćerka na svijet došla prirodnim putem u St. Charles Medical Centeru u Bendu u Oregonu, no, prema nekim informacijama beba je rođena carskim rezom. People prenosi kako su "tata i beba" dobro.

Beatie je svojevremeno gostovao u emisiji Oprah Winfrey u kojoj je rekao kako mu je san jednoga dana roditi vlastito dijete, zbog čega je i zadržao ženske reproduktivne organe. "Jedino ne mogu dojiti svoju bebu. 

No, to nije strašno, jer ima puno žena koje to također ne mogu", rekao je Beatie, koji je odrastao na Havajima kao Tracy Lagodin. Ondje je bio model i finalist u jednoj tinejdžerskom natjecanju ljepote. 

>>Trudan muškarac čeka djevojčicu

Za People's je ispričao da je kao muškarac počeo živjeti u svojim dvadesetima te je uskoro promijenio spol. Pet godina živi sa suprugom Nancy (46) koja ne može imati vlastitu djecu, jer joj je obavljen zahvat histerektomije. "Da tomu nije tako, ne bih činio sve ovo", rekao je. 

>>Foto: Trudan muškarac u iščekivanju rođenja svoje kćeri

Nancy iz prethodnih brakova ima dvije odrasle kćerke. Dogovorili su se da će unatoč njegovu porodu, on preuzeti ulogu oca u braku, a Nancy ulogu majke.

>>Foto: Trudnički dani trudnog muškarca

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene