Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste crna brojka

Od trovanja alkoholom umrlo 168 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj mrtvih u trovanju alkoholom u Indiji popeo se na 168, dok je još uvijek hospitalizirano stotinjak osoba.

Policija je uhitila deset ljudi za koje se sumnja da su ilegalno prodavali alkohol kojim su otrovani preminuli. U tijelima žrtava koje su konzumirali domaći proizveden alkohol, otkriven je metanol, javlja CNN.

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Šestero mrtvih FOTO Ovo je napadač iz Sydneyja: Uletio u šoping-centar s nožem u rukama i onda je nastao kaos, policija mu presudila Slika nije dostupna Bolnice pune pacijenata Od trovanja domaćim alkoholom umrle 102 osobe

Vjeruje se da je skupina siromašnih radnika nakon posla kupila jeftino, kućno proizvedeno alkoholno piće, a platili su ga samo trećinu onoga što bi platili na legalnom tržištu, piše AP.

Muškarci su piće pili na cesti uz željezničku prugu, a uskoro su počeli povraćati, osjećati probadajuću bol u glavi, a iz usta im je izlazila pjena, priopćila je policija.

Sličan se slučaj već dogodio u Indiji, kada je 2009. godine od trovanja alkoholom umrlo 112 osoba. Unatoč kulturnim zabranama ispijanja alkohola, oko pet posto Indijaca, što je oko 60 milijuna ljudi, su alkoholičari.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene