Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pišu češke novine

Trojica čeških generala napustila vojku zbog ruskog špijuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica čeških generala, koji su nedavno napustili vojsku, bili su prisiljeni otići zbog slučaja oko navodnog ruskog špijuna, izvijestile su češke novine.

Dnevni list Mlada fronta Dnes, pozivajući se na 'vjerodostojan' neimenovan izvor upoznat sa slučajem, izvijestio je da su trojica časnika morala otići iz vojske jer je bojnica, koja je postala voditeljica njihova ureda, održavala kontakte s ruskim špijunom. Nije jasno je li mlada bojnica, koja je radila u glavnom stožeru vojske u gradu Olomoucu, znala da je njen prijatelj špijunirao za Rusiju i je li mu dala bilo kakvu relevantnu informaciju, kaže se u izvješću.

Pročitajte i ovo Ljubo Ćesić Rojs Za Dnevnik Nove TV Rojs nakon izbacivanja iz Generalskog zbora: "Već sam kontaktirao odvjetnicu. Tužba ide i pobjeđujemo tristo posto" Berlin Traže se špijuni Ni njima nije lako naći radnike iako je riječ o jednom od najuzbudljivijih poslova na svijetu: Ali nema rada od kuće ni mobitela u uredu

List je napisao da je navodni špijun, imenovan samo kao Robert R., 'radio kao psiholog u jednoj češkoj državnoj ustanovi', i pobjegao pošto je otkriven. Generali su službeno napustili vojsku na vlastiti zahtjev. Radi se o Josefu Sedlaku (50) bivšem češkom predstavniku pri zapovjedništvu NATO-a u Belgiji, Josefu Proksu (50) bivšem zamjeniku načelnika glavnog stožera i Frantiseku Hrabalu (53) bivšem čelniku vojnog ureda predsjednika Vaclava Klausa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene