Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nalog državnog odvjetništva

Tri osobe u BiH uhićene zbog terorizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri su osobe uhićene u četvrtak na području Sarajeva i srednje Bosne pod optužbama za kaznena djela terorizma, objavili su na konferenciji za novinare predstavnici državnog odvjetništva BiH i federalne policije.

Po nalogu državnog odvjetništva uhićen je Rijad Rustempašić za terorizam i neovlašten promet promet naoružanjem i vojnom opremom, dok se Abdulah Handžić i Edis Velić sumnjiče za povezanost s terorističkim aktivnostima, rekao je voditelj posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju državnog odvjetništva Drew Engel. Dodao je kako je akcija uhićenja prošla bez ijednog incidenta.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Glasnogovornik federalne policijske uprave Robert Cvrtak dodao je da su uhićenje u četvrtak ujutro izveli pripadnici posebne postrojbe i inspektori postrojbe za borbu protiv terorizma federalnog ministarstva unutarnjih poslova. Rustempašić, Handžić i Velić smatraju se sljedbenicima radikalnog islamskog pokreta vehabija koji potiču nesnošljivost prema pripadnicima drugih naroda i vjera. Oni su bili uhićeni u ožujku prošle godine, kada ih se također teretilo za djela terorizma.

Mediji su navodili kako je obavještajne agencija u BiH navodno presrele razgovore Rustempašića, Handžića i Velića dok su planirali napade na katedralu Srca Isusova u središtu Sarajeva te na franjevački samostan u Fojnici. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene