Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Gdje je naša beba?'

PRODALI JE? Tri mjeseca nakon poroda otkrili da dijete nije njihovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan par tvrdi da je njihovo novorođenče oteto u privatnoj bolnici kako bi bilo prodano trgovcima ljudima.

Richard Cushworth i njegova supruga Mercedes Casanellas dobili su sina u bolnici u San Salvadoru u svibnju ove godine, ali kažu da su odmah posumnjali da nešto nije u redu, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Joško Markić Privedena jedna osoba Liječnik o stanju jednogodišnje djevojčice s opeklinama: ''Na respiratoru je, cilj je da ne trpi bolove'' Hitna pomoć U bolnici je Užas u susjedstvu: Dijete (3) palo kroz prozor stana na beton

Par koji živi u Dallasu, u američkoj saveznoj državi Teksas napravio je DNK test i otkrio da dijete koje su izveli iz bolnice nije njihovo.

Par je otputovao u glavni grad San Salvadora kako bi se Mercedes porodila u svojoj domovini. Ona je ispričala kako je prilikom izlaska iz bolnice primijetila da dijete koje su joj dali ima tamniju kožu od djeteta kojeg je rodila i držala u naručju odmah po porodu. Međutim, osoblje bolnice kazalo joj je kako se prevarila.

DNK test napravljen nekoliko mjeseci poslije poroda, potvrđuje kako dijete koje su odnijeli sa sobom kući nema nikakve genetske veze sa sada uznemirenim parom.

Oni se boje da je njihovo dijete namjerno otelo osoblje u privatnoj bolnici Ginecologico kako bi ga prodali trgovcima djecom.

Klinika mora platiti 1,8 milijuna eura odštete za zamjenu dvoje djece

Par je dao intervju za lokalnu TV postaju. 'Ne možemo spavati jer mislimo gdje je on, tko ga ima. Samo želimo da nam vrate sina. To je grozna situacija. Imamo dijete, a ne znamo gdje je', rekli su u intervjuu.

Porodničar dr. Alejandro Guidos koji je porodio Mercedes, par optužuje za otmicu djeteta. Doktor je uhićen, potvrdio je odvjetnik para Francisco Meneses.

Mercedes se prisjeća kako je dr. Guidos nekoliko puta od kad je vodio njezinu trudnoću ponovio kako će dijete biti tamnije, iako je otac bijelac.

'Cijelo sam vrijeme mislila da je to čudno. Kako on to zna iz ultrazvuka i zašto to stalno ponavlja?', ispričala je Mercedes.

Odmah po rođenju dječaku je trebalo neko vrijeme da počne disati. Ali, čim ga je primila u naručje, majka je primijetila da dječak veoma sliči ocu. 'Bio je bijel i imao je njegove crte lica', kazala je.

Anesteziologinja joj je rekla da je veoma uznemirena i da će je stoga uspavati. 'Oko 8 sati ujutro počeli su donositi djecu njihovim majkama, a ja sam čekala svoje. Ali kad sam ga dobila, primijetila sam da se razlikuje od djeteta koje sam držala u naručju u sobi za porod', ispričala je.

Kaže da fotografije koje je snimila odmah po porodu dokazuju da dijete s kojim su je poslali kući iz bolnice nije njezino.

Unatoč sumnjama, par je odveo dijete kući u Dallas, ali kako je vrijeme prolazilo svi su im govorili kako je dijete tamnije od roditelja te da im uopće nije slično. Osim toga, majčinski instinkti, kaže, govorili su joj da to nije njezino dijete.

Kada je dječak imao tri mjeseca, roditelji su napravili DNK test, koji je pokazao da je vjerojatnost da su mu oni roditelji 0,00 posto.

Bolnica je otvorila istragu kako bi se otkrilo o čemu se tu zapravo radi i gdje je dječak bračnog para Cushworth Casanellas.

Par je u televizijskom intervjuu kazao kako će dijete koje su dobili u bolnici, ukoliko se ne pronađu njegovi roditelji, odgojiti kao svoje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene