Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što se jutros treslo tlo Albanije i Crne Gore, potres je pogodio i Sloveniju, a osjetio se i u zapadnim dijelovima Hrvatske.


50 kilometara jugozapadno od Ljubljane epicentar je potresa magnitude 4,6 koji se osjetio i na zagrebačkom te riječkom području.

Danas se obilježava svjetski Dan planeta Zemlje

Potres jačine 4,1 stupnja zatresao Albaniju i Crnu Goru

Vezani članci Oštećeni krovovi nakon potresa Zagrepčani čija su vozila oštećena u potresu i ostala na javnim površinama trebaju se hitno obratiti komunalnom i prometnom redarstvu Skele na zgradi Županijskog suda u Zagrebu - 2 Na oštećeni Županijski sud postavljene skele, ali ne samo zbog potresa. Stručnjak: ''Za ovakve zgrade se ne brinem''

Potres je bio izrazito plitak, na svega 2 kilometra dubine, javlja EMSC, a uslijedila su mu i naknadna podrhtavanja od kojih je najjače zabilježeno u 11:22 sata magnitude 2,3.

Prema pisanju 24Ur, diljem zemlje pristižu izvješća o evakuacijama. Među evakuiranima su i učenici osnovne škole Riharda Jakopiča u Ljubljani. Ravnateljica te škole kazala je kako su školu odlučili evakuirati nakon potresa jer se podrhtavanje jako osjetilo, posebno na drugom i trećem katu zgrade.

Prema prvim informacijama slovenskog Ureda za zaštitu i spašavanje, potres na području Slovenije nije uzrokovao veće materijalne štete.

Jeste li i vi osjetili potres? Javite nam na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook