Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Učionice prazne

Trećina prosvjednih radnika u Srbiji u štrajku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trećina osnovnih i srednjih škola u Srbiji krenulo je u štrajk tražeći povećanje plaća.

Zaposlenici u prosvjeti traže povećanje plaća od 24 posto u odnosu na prethodnu godinu. Takav zahtjev je srbijanska vlada ocijenila neprihvatljivim rekavši kako za to u proračunu nema novca. Srbijanski premijer Mirko Cvetković je izjavio da prosvjednici svojim zahtjevima ruše stabilnost države.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dosta im je štrajka Maturantima prekipjelo: "Sjednite i dogovorite se! Ponašate se djetinjasto, a mi najviše ispaštamo" Slika nije dostupna Izrazili solidarnost Sindikat novinara podržao učitelje u štrajku: ''Tko nije proveo 15 minuta u učionici, brojit će svaku kunu primljene plaće''

Cvetković je upozorio kako bi eventualno pridruživanje zaposlenika u drugim javnim službama, poput policije ili zaposlenih u kulturi, izazvalo lančanu reakciju te urušilo makroekonomsku sigurnost. Srbijansko ministarstvo prosvjete priopćilo je kako od 1.804 škole u Srbiji njih 478 potpuno obustavilo rad. Ostale rade punim radnim vremenom ili uz satove skraćene na 30 minuta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene