Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jutros uhićen

Treće uhićenje u Britaniji u istrazi o Savileovim nedjelima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska policija objavila je da je u jutros uhitila muškarca starijeg od 70 godina u okolici Cambridgea, u okviru istrage o BBC-jevu bivšem voditelju Jimmyju Savileu, pod sumnjom da je spolno zlostavljao malodobnike.

Muškarac čiji identitet nije otkriven sumnjiči se za spolno zlostavljanje i oslobođen je uz jamčevinu, dodaje policija. Ovo je treće uhićenje u okviru istrage nazvane Yewtree, nakon uhićenja 69-godišnjeg britanskog glumca i pjevača Freddieja Starra 1. studenog i bivše pop zvijezde Garyja Glittera 28. listopada u Londonu. I ova dvojica su puštena uz jamčevinu.

>> Direktor BBC-a George Entwistle podnio ostavku!

Policija je sredinom listopada objavila da je pokrenula kriminalističku istragu o osumnjičenicima koji su još živi, budući da je Jimmy Savile umro koncem 2011. u 84. godini. Savile, radijska zvijezda u Velikoj Britaniji od 60-ih do 80-ih sumnjiči se za zlostavljanje tristotinjak tinejdžera tijekom četrdeset godina, rekao je Scotland Yard koji ga opisuje kao 'spolnog grabežljivca'.

Bio je poštovan zbog svog humanitarnog rada tijekom kojega je prikupio oko 50 milijuna eura, zbog čega mu je kraljica Elizabeta II. dodijelila plemićki naslov a 1990. odlikovao ga je papa Ivan Pavao II.  Skandal koji je izbio početkom listopada uništio je ugled BBC-jeva bivšeg voditelja i gurnuo BBC u duboku krizu koja je u subotu doživjela vrhunac ostavkom njegova glavnog direktora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Na području Hrvatske u međunarodnoj akciji uhićena petorica pedofila međunarodna akcija U Hrvatskoj uhićena petorica pedofila: Podijelili i učitali više od 46 tisuća datoteka seksualnog zlostavljanja djece

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene