Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbijanje i pljačkanje

Neredi u Engleskoj eskalirali, proširili se i na Birmingham!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neredi u britanskoj prijestolnici koji traju treću noć zaredom proširiil su se na nove četvrti Londona, ali su buknuli i izvan Londona, u Birminghamu.

Najmanje je jedna zgrada zapaljena u ponedjeljak u četvrti Peckham na jugu Londona, pokazale su televizijske snimke.
Neredi su počeli u subotu navečer u četvrti Tottenham na sjeveru Londona, kada su se mirni prosvjedi zbog policijskog ubojstva jednog osumnjičenika prometnuli u nasilje, ostavljajući za sobom zapaljene zgrade i opljačkane trgovine u glavnoj ulici.

U ponedjeljak su se neredi proširili na Hackney na istoku prijestolnice i na siromašne četvrti Peckham i Lewisham na jugu. Što se tiče Birminghama, nasilnici su u tom gradu razbijali izloge trgovina i pljačkali, priopćila je policija, što je prvi znak da su se neredi iz Londona proširili na druge gradove.'Napadnuto je nekoliko mjesta u središtu grada, razbijani su izlozi trgovina i ukradena je imovina na više mjesta', rekla je policija West Midlandsa u priopćenju. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neredi u Britaniji Tko pljačka London? Kćer milijunaša i ambasadorica Olimpijskih igara! Slika nije dostupna Među njima i djeca Neredi se proširili na Manchester: Bijesna rulja razbija, pljačka i pali aute

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene