Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko ih sve potpisuje?

Čak i kompenzacija za seks: Bizarni zahtjevi u predbračnim ugovorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici iz New Yorka navikli su na ekscentrične zahtjeve svojih klijenata, ali ponekad se i oni iznenade.

Bizarni zahtjevi odnose se više na nefinancijski aspekt braka, na karakterne osobine ili ponašanje supružnika. 'Nema sviranja klavira kada je suprug kod kuće', 'Supruzi nije dopušteno da se ošiša', 'Ukoliko žena zatrudni, morat će pobaciti', tek su neki od neobičnih zahtjeva supruga. Ova posljednja, rekla je odvjetnica Nancy Chemtob, želja je 40-godišnjaka koji već ima djecu i ne želi više potomaka, piše New York Post.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Vijci, matice, čavli... Ruski kirurzi šokirani: Iz želuca 74-godišnje žene izvadili 152 metalna predmeta teška više od kilograma Neobične ribe iz dubine (Foto: Roman Fedortsov/Twitter) Rijetke vrste s dna oceana Zastrašujući ulov ruskog ribara: Pogledajte bića iz dubine koja izgledaju poput izvanzemaljaca

Ipak, odvjetnica se najviše začudila kad je buduća mladenka tražila da u predbračnom ugovoru stoji i financijska kompenzacija za seks.

Mnogi se žele zaštiti od prevare supružnika. 'Već su me varali, pa sam u predbračni ugovor dodala klauzulu u kojoj je pisalo ukoliko me prevari suprug, dobit ću više novca', ispričala je 27-godišnja Vivienne Lee koja se udala u srpnju 2011. godine. U slučaju razvoda, Lee bi, prema predbračnom ugovoru dobila 100.000 dolara, ali ako bi je suprug prevario dobila bi 140.000 dolara. 'Važno mi je da moj suprug na to pristaje jer to znači da je ozbiljan po pitanju vjernosti', rekla je Lee.

>> Ako je prevari, isplatit će pola milijuna dolara!

'Ljudi pri sastavljanju predbračnih ugovora postaju sve kreativniji', rekao je Robert Nachshin, odvjetnik koji se razvodima bavi već 30 godina. 'Ako muž postane nepristojan prema ženinim roditeljima, on će za svaki put kada bude nepristojan platiti 10.000 dolara. To je jedan od najčudnijih zahtjeva. Osim toga bizaran mi je bio i sljedeći: Ako zatrudnim, suprug će platiti 50.000 dolara za svako dijete', rekao je Nachshin.

Odvjetnici su iznijeli i podatak da se predbračnim ugovorima ne bave više samo imućne osobe i one koje su na taj način štitile svoje bogatstvo, već i obični zaposlenici, kao što su učitelji ili radnici koji se bave popravljanjem hladnjaka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene