Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mianmarske spasilačke službe u ponedjeljak još uvijek traže osobe smatrane nestalima nakon velikog klizanja terena do kojeg je došlo u subotu u rudniku žada na sjeveru zemlje a koji je prouzročio smrt više od stotinu osoba.


"Operacija spašavanja nastavlja se i pronašli smo još tijela. Ukupno smo ih našli više od sto", objasnio je Dashi Naw Lawn, član lokalne udruge Kachin network Development Foundation, uključene u spašavanje.

Vezani članci Klizište (Foto: Dnevnik.hr) Mještani malog dalmatinskog mjesta žive u strahu: "Treba li netko poginuti? Možda će onda odlučiti reagirati" Mianmar, zrakoplovna nesreća (Foto: STR / AFP) Pilot proglašen herojem nakon slijetanja zrakoplova bez prednjih kotača, a da se pritom nije ozlijedio niti jedan putnik

Do nesreće je došlo u subotu prije svitanja u području Hpakant, na sjeveru zemlje, kad se jedan nasip urušio na više desetaka sklepanih nastambi u kojima su spavali siromašni Mianmarci koji žive od potrage za komadićima neeksploatiranog žada.

Potonuo pretrpani trajekt: 33 ljudi poginulo, za njih 12 se još traga!

Radi se o najpogibeljnijem klizanju tla u tom siromašnom području teškog pristupa.

Po službenom dnevniku Global New Light of Myanmar, 104 tijela već su izvađena iz ruševina a "brojne druge osobe još se smatra nestalima".

Teško je dobiti točne brojke budući da su vlasti priznale da ne znaju koliko osoba živi u toj zoni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook