Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija kod susjeda

Petomjesečna beba umrla od gladi, imala je samo tri kilograma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petomjesečna beba preminula je u krevetiću. Imala je svega tri kilograma pa vlasti istražuju slučaj kao ubojstvo iz nemara.

U mađarskom Tarnazsadányu tragedija je pogodila siromašnu, mnogobrojnu obitelj koja je izgubila najmlađeg člana. Beba od pet mjeseci preminula je od gladi zbog čega je pokrenuta istraga protiv roditelja zbog zanemarivanja. Oni pak tvrde da su bebu redovito hranili, no često je povraćala i nije htjela jesti. Vodili su je kod liječnika koji je također bio zabrinut za njezino zdravlje, dodali su.

"Nismo je izgladnjivali. Redovito smo je hranili, ali nije htjela jesti", kazala je majka za mađarske medije i dodala kako je malenu neko vrijeme hranila posebnom formulom, ali niti to nije pomoglo.

Djevojčica je težila svega tri kilograma, a u toj dobi trebala bi težiti barem dvostruko toliko.

Pročitajte i ovo Presuda nepravomoćno Presuda nakon 11 godina: Bivši policajci osuđeni jer su kriminalcima otkrivali informacije iz tajnih istraga

"Trebali smo ići kod doktora. Imali smo zakazan termin za idući tjedan", dodala je majka i istaknula kako je osjećala da nešto nije u redu s bebom jer joj je cijeli trbuh bio nabreknut, prenosi Hungary Posten.

Čekaju se rezultati obdukcije koji bi trebali pokazati što je bilo s djevojčicom i od čega je umrla.

Pročitajte i ovo Ilustracija Visoka cijena Nastavnici na nogama! Ako prođe novi zakon, plaćat će kazne zbog ocjena: "Daj pet postat će svakodnevnica"

Obitelj ima još četvero djece, a u istom kućanstvu živi 12 članova. Načelnik Ferenc Koczka kazao je kako se radio o siromašnoj obitelji, ali ističe da oba roditelja rade i trude se osigurati bolje uvjete za svoju obitelj. Dodao je kako se cijela zajednica sada udružila da im pomogne.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene