Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tragači za Fossetom optimistični

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za američkim avanturistom Steveom Fossetom, koji je nestao u ponedjeljak leteći jednomotornim zrakoplovom, nastavljena je u srijedu na zapadu Nevade, a iz Civilne zračne patrole (CAP) je najavljeno kako će trebati tjedan dana da se pokrije područje od oko 1.500 četvornih kilometara na kojem bi se Fosset mogao nalaziti.

Ekipe za traganje i spašavanje u zrakoplovnim nesrećama iz tri američke savezne države, opremljene suvremenom tehnologijom, usredotočene su na područje istočno od planina Sierra Nevade u nadi da će pronaći Fosseta, rekla je glasnogovornica CAP-a Cynthia Ryan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Psi čuju šum s 25 metara, čovjek s četiri

Fosset, 63-godišnjak koji iza sebe ima desetke zrakoplovnih i drugih sportskih rekorda, u ponedjeljak oko 9 ujutro poletio je zrakoplovom Bellanca Super Decathlon s ranča Flying M, kraj Yeringtona u Nevadi, s gorivom za četiri, pet sati leta i bez padobrana, rekavši da će se vratiti do podneva, kazale su vlasti.

U utorak su za njim tragali zrakoplovi i helikopteri CAP-a i
Nacionalne garde iz Nevade, a u srijedu su im se pridružile i ekipe iz Kalifornije i Utaha.

Fosset, poslovni čovjek koji je imetak stvorio u industriji
financijskih usluga, iza sebe ima niz zrakoplovnih rekorda,
uključujući prvi let balonom na vrući zrak oko svijeta 2002., prvi
samostalni let oko svijeta bez slijetanja i popune gorivom 2005. u zrakoplovu Global Flayer, visinski rekord u zračnoj jedrilici s kojom se digao 15 km iznad vrhova Anda u Južnoj Americi i brojne druge.

Fosset, koji je srušio i 20-ak rekorda u brzinskom jedrenju na moru, boravio je na ranču Flaying M u Nevadi pripremajući vozilo na mlazni pogon za rušenje svjetskog brzinskog rekorda na kopnu. U ponedjeljak je navodno poletio tražeći lokaciju za izvođenje tog novog pothvata. Ukupno je postavio 116 rekorda u različitim sportovima, od kojih je 60 ostalo nenadmašeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene