Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama na komemoraciji žrtava

Tornado u Joplinu: Broj poginulih popeo se na 142

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj žrtava tornada koji je prije šest dana opustošio gradić Joplin u Missouriju popeo se na 142, doznaje se od gradskih vlasti, uoči posjeta predsjednika Baracka Obame tome mjestu.

'Ovo je težak gubitak za nas', rekla je Lynn Onstot, glasnogovornica gradskih vlasti. Barack Obama treba u nedjelju, nakon petodnevnog putovanja po Europi, sudjelovati na komemoraciji za žrtve tornada.

Šest dana nakon prolaska tornada spasilačke ekipe nastavljaju potragu za stotinjak osoba koje se još vode kao nestale, a vlasti upozoravaju da velik broj njih najvjerojatnije više nije među živima.

Po posljednjim procjenama, oko 8000 kuća oštećeno je prošle nedjelje kada je mjestom protutnjao iznimno razoran tornado čija je brzina na mahove dosezala 320 km/h i koji je iza sebe ostavio uništeno područje dugo 6,4 km i široko više od kilometra.

Guverner Missourija Jay Nixon rekao je da će uklanjanje posljedica tornada biti 'ogromna zadaća' te je zatražio pomoć Nacionalne garde. Šteta od tornada je između jedne i tri milijarde dolara, po procjeni specijalizirane tvrtke Eqecat, što ne uključuje osiguranu imovinu.

Koncem travnja, nekoliko tornada je pogodilo jugoistok SAD-a, usmrtivši, bez Joplina, 354 osobe i uzrokujući golemu materijalnu štetu. To je najveći broj žrtava tornada u zadnjih stotinjak godina. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dok traju pripreme za sprovode SAD: 232 nestala nakon tornada u Joplinu Slika nije dostupna Spasioci tragaju za preživjelima Tornada pustoše SAD: 'Tamo desno je bio moj ormar'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene