Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osmero ljudi poginulo je u nedjelju u masovnoj oluji koja je prošla južnim američkim saveznim državama i sa sobom donijela tornada i grmljavinu, te se kreće prema sjeveroistoku.


Osmero ljudi, od kojih troje djece, poginulo je u tornadima, jakim vjetrovima i poplavama u Teksasu i Lousiani, prenose mediji.

Vezani članci Tornado poharao grad u saveznoj državi Missouri (Foto: APTN) Tornado ''snažan kao potres'' ostavio ljude zarobljene u kućama i bez struje: U olujama u SAD-u najmanje troje poginulih Slika nije dostupna Oluje i uragani usmrtili 14 osoba u SAD-u

Dvoje djece poginulo je u okrugu Angelina u Texasu kad je drvo pogodilo automobil u kojem su putovali s roditeljima. U West Monroeu u susjednoj Lousiani trinaestogodišnjak se utopio u poplavi.

Jedna žena poginula je u svojoj montažnoj kući koju je pogodio tornado. Još četvero je ozlijeđeno.

Veliku štetu od tornada doživjeli su gradovi Franklin u Teksasu i Hamilton u Mississippiju.

Oluja se kasno u nedjelju prebacuje prema sjeveroistoku, zbog čega se za nju pripremaju i gradovi poput New Yorka i Washingtona.

"Postoji zabrinutost da će snažna oluja s mnogo kiše i jakim vjetrovima u nedjelju navečer nastaviti put srednjom atlantskom obalom, jugom savezne države New York i jugozapadom Nove Engleske", upozorila je meteorologinja AccuWeathera Kristina Pydynowski za USA Today. (Hina)

Svoj posljednji ples otplesali su Davor i Valentina: ''Hvala svima na ovom prekrasnom iskustvu''