Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski čelnici na svim stranama svijeta traže ulagače. Predsjednik Nikolić opet je kod ruskog čelnika Putina, i to peti put, a vladini dužnosnici investicije traže u europskim i arapskim zemljama.


Srbijanski državni vrh od Moskve, Londona do Abu Dhabija. Traže one koji imaju novca i žele ga ulagati u njihovu državu, a prvi razgovori s državnim vodstvima. Predsjednik Tomislav Nikolić po investicije je otišao u Moskvu.

Vezani članci Aleksandar Vučić Vučić odgovorio na pitanje hoće li biti rata zbog non papera: ''Čak i ako netko hoće ratovati, neće ratovati s nama'' Aleksandar Vučić Vučić o non paperu: "Kad Srbi trebaju nešto dobiti, ispada kao da tuku po svemu i rasturaju sve''

Peti put u nepunih godinu i pol dana sastao se s ruskim kolegom Vladimirom Putinom. Izjava nakon sastanka nije bilo, ali teme su poznate: napredak radova na Južnom toku, izvoz Srbije u Rusiju, ruska ulaganja u srbijansku željeznicu. Ruskoj poslovnoj eliti predstavljeno je i 75 projekata od kojih se očekuje više od sedam milijardi eura.

>>
Kragujevac: Operacije zakazuju za 2022. godinu

Premijer Dačić za to je vrijeme u Londonu. S državnim vrhom razgovarao je o srbijanskom putu u Europsku Uniju, a poslovne ljude informirao o mogućnostima ulaganja u svojoj zemlji. Srbiju je predstavio kao najbolje mjesto za ulaganje na Balkanu.

Svoj interes u Srbiji našli su i Ujedinjeni arapski emirati. Oni su vlasnici 49 posto Air Srbije. Prvi let te nove nacionalne zrakoplovne tvrtke bio je na relaciji Beograd- Abu Dhabi, a izaslanstvo je predvodio prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić. U Abu Dhabiju nije zavšila njegova turneja, produžio je u Atenu gdje se osim s premijerom sastao i s čelnicima najvećih grčkih tvrtki.

Srbijanski je interes i Istok i Zapad i Rusija i Europska unija, zaključio je predsjednik Nikolić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook