Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajanstveni vođa

Novog vođu Sjeverne Koreje nitko do sada nije vidio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dogodilo se ono što se očekivalo već neko vrijeme, sin 'dragog vođe' sjeverne Koreje Kim Jong Ila, Kim Jong Un naslijedio je svoga oca.

Obavijest je objavljena u zadnjem odlomku državnih medija. Međutim, izgleda da je sve što okružuje sjevernokorejski vrh obavijeno velom tajne pa tako i prošlost Kim Jong Una. O njemu postoji jako malo poznatih detalja. Poznato je samo da je kao dječak školovan u elitnoj školi u Bernu, u Švicarskoj i ima međunarodno obrazovanje. I to je to.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prati masovni skup VIDEO: Kim Jong Il se ukazao na ponovnom otvaranju tvornice tekstila Slika nije dostupna Čvrsto prijateljstvo Kim Jong Il: Naša veza s Pekingom je blago

>> Upozorenje Pjongjangu: SAD i Južna Koreja započeli vojnu vježbu

U svjetskim medijima stalno kruže njegove dvije iste fotografije i to zato što ga u državi drže dalje od očiju javnosti. Prije prenošenja vlasti vlasti državni mediji ga nisu ni spomenuli, nisu izašle nikakve obiteljske fotografije niti ijedna na kojoj bi možda bio pokraj oca kao simboličan prikaz sina koji uči od oca.

'Vladari' nuklearne energije

Kim Jong Un je treći i najmlađi sin i ima 27 ili 28 godina. Njegov djed Kim Il Sung vladao je gotovo 50 godina i od njega je stvoren božanski mit i kult ličnosti u državi. Njegov sin, Kim Yong Il je preuzeo vlast nakon smrti oca od srčanog udara 1994. godine. Kim Il Sung je nazvao sebe 'Veliki vođa', a Kim Jong Il 'Dragi vođa'.

Kim Jong Il nije trebao tako brzo predati vlast, no požurila ga je bolest i moždani udar koji je prebrodio. Iako je slavlje primopredaje tiho, djeca u školi su dobili zadatak da nauče pjesmu 'Tragovi stopala' koja kao pjeva o tome, no nigdje se ne spominje ime nasljednika.

Pplitički analitičari u zemlji potiho spominju problem hoće li sin moći nastaviti djela svoga djeda i oca jer se njihova zemlja nalazi u posebnom položaju. Prema izvještajima SAD Sjeverna Koreja godišnje proizvodi oko 40 kilograma plutonija što je dovoljno za sedam nuklearnih bombi. Cijeli pogon, odnsono ključ sudbine ove planete sad je u rukama tajanstvenog 27-godišnjaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene