Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Današnji dan biti će upamćen u povijesti čovječanstva, kao dan u kojem je austrijski pustolov, Felix Baumgartner, skočio sa visine od čak 39 kilometara. Za vas smo istražili tko je zapravo hrabri Felix.


Felix Baumgartner je rođen 1969. godine u Austriji. Skakati s padobranom počeo je kada je imao 16 godina, a svoju je vještinu dodatno izbrusio kao član austrijskog tima za vojne demonstracije i natjecanja. 1988. godine počeo je izvoditi akrobacije i vratolomije iskaćući iz aviona s padobranom. Felix se zasitio skakanja s padobranom nakon što je u dvije godine isprobao sve vezano uz tu disciplinu.

Vezani članci Dalija Orešković (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Dalija Orešković: Žena koja je ljutila Kolindu Grabar-Kitarović, a Tomislava Karamarka stajala odlaska s vlasti Dario Juričan (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Dario Juričan – Želim biti Milan Bandić, predsjednik RH za film "Gazda'' dobio je nagradu, a sad snima "Kumeka"

Zato 1990. godine započinje sa 'Base jumpingom', aktivnošću u kojoj sudionik skače s fiksnog objekta te nakon skoka otvara padobran kako bi ublažio pad. Felix je ostvario svjetski rekord u 'Base jumpingu' te je bio nominiran za Svjetsku sportsku nagradu i dvije kategorije NEA nagrada za ekstremne sportove. Felix Baumgartner često sudjeluje u humanitarnim akcijama, pa je tako bio glasnogovornik neprofitne organizacije 'Krila za istraživanje koštane srži'. Felix Baumgartner poznat je i po tome što je prvi čovjek koje je preletio Engleski kanal samo s karbonskim krilima.

>> Felix sretno stigao na Zemlju, uskoro obraćanje medijima!

Felix Baumgartner se za povijesni skok 's ruba svemira' spremao gotovo pet godina, sa cijelim timom stručnjaka. Prije finalnog skoka s 36,5 kilometara visine, Felix je izveo niz probnih skokova. Prvi je bio u ožujku 2012. godine, kada je skočio s visine od 22 kilometra. U sprnju iste godine skočio je drugi probni let s visine od 29.584 metara. Sve ovo kulminiralo je povijesnim skokom 's ruba svemira'. Felix se u kapsuli popeo na visinu od nevjerojatnih 39 kilometara iznad Zemlje te hrabro skočio, dočekavši se na nogama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook