Pas, ilustracija
Pas, ilustracija

Izraelska policija nemalo se iznenadila kad je ustanovljeno da je palikuća stambene zgrade u južnome izraelskom gradu Kiryat Gatu jedan od njezinih stanara - pas koji s gazdom živi u prizemlju.


Vatra je prouzročila ozbiljnu štetu na zgradi, a u požaru je lakše ozlijeđeno dvoje stanara. Dok su pregledavali snimke sigurnosnih kamera, istražitelji su ustanovili da se na mjestu nesreće u trenutku izbijanja požara zatekao jedan pas.

Vezani članci Bolnica u Klaićevoj (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Djevojčica koju je ugrizao pas mora na još jednu operaciju: ''I dalje je životno ugrožena" Vatrogasci, ilustracija (Foto:Pixsell,Ivo Cagalj) U požaru kod Muća izgorjelo 150 hektara borove šume: "Situacija nije pod kontrolom"

Na video-snimci se jasno vidi kako pas, koji s vlasnikom živi u prizemnom stanu, u gubici nosi upaljač. Udobno se smješta na sofu i igra upaljačem dok se blizu njegove njuške ne pojavi plamen. Tada pomalo uplašeno gleda u plamen i počinje lajati.

Vrlo brzo vatra se iz prizemlja proširila na ostatak zgrade. Policija i vatrogasci brzo su pohitali na mjesto događaja, a stanari su evakuirani na sigurno.

Gradska uprava objavila je da je pas prošao bez ozljeda.

"Palikuća je živ i nastavlja sa svojim nestašlucima", rekao je glasnogovornik policije. (Hina)