Pas, ilustracija
Pas, ilustracija

Izraelska policija nemalo se iznenadila kad je ustanovljeno da je palikuća stambene zgrade u južnome izraelskom gradu Kiryat Gatu jedan od njezinih stanara - pas koji s gazdom živi u prizemlju.


Vatra je prouzročila ozbiljnu štetu na zgradi, a u požaru je lakše ozlijeđeno dvoje stanara. Dok su pregledavali snimke sigurnosnih kamera, istražitelji su ustanovili da se na mjestu nesreće u trenutku izbijanja požara zatekao jedan pas.

Vezani članci Stanovnici zgrade u kojoj je odjeknula eksplozija do navečer čekali ispred zgrade, policija im pomogla da iz stanova uzmu najnužnije (Foto: Čitateljica) "Hranu i piće donosili su im susjedi": Stanovnici zgrade u Stenjevcu do noći su čekali ispred svojih stanova Vatrogasci na intervenciji (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) Požar u Zagrebu: Vatrogasci iz podrumskog stana spasili jednu osobu

Na video-snimci se jasno vidi kako pas, koji s vlasnikom živi u prizemnom stanu, u gubici nosi upaljač. Udobno se smješta na sofu i igra upaljačem dok se blizu njegove njuške ne pojavi plamen. Tada pomalo uplašeno gleda u plamen i počinje lajati.

Vrlo brzo vatra se iz prizemlja proširila na ostatak zgrade. Policija i vatrogasci brzo su pohitali na mjesto događaja, a stanari su evakuirani na sigurno.

Gradska uprava objavila je da je pas prošao bez ozljeda.

"Palikuća je živ i nastavlja sa svojim nestašlucima", rekao je glasnogovornik policije. (Hina)