Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tjednik američke kopnene vojske traži smjenu Rumsfelda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni tjednik američke kopnene vojske "Army Times" u svom će idućem broju koji izlazi u ponedjeljak, u uvodniku pozvati predsjednika Georgea W. Busha da smjeni ministra obrane Donalda Rumsfelda jer je izgubio povjerenje vojnog vrha, izvijestio je u subotu CNN.


- U osnovi, u uvodniku se navodi kako je sada jasno iz nekih javnih istupa vojnih čelnika, da je on izgubio potporu i poštovanje vojnog vrha, najavio je Robert Hodierne, urednik u izdavačkoj tvrtki Army Times Publications, koja izdaje tjednik.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja, saborski zastupnik (Most) ODGOVOR NA PROZIVKE Grmoja komentirao smjenu ministra Filipovića i ulogu Mosta u aferi, a ima i poruku za premijera: "Plenkoviću, dolazimo po tebe" Peđa Grbin, predsjednik SDP-a nova afera Stižu reakcije na smjenu ministra Filipovića: "Duže je bio na semaforu nego u Vladi"

- Oni to sada počinju iznositi u javnost, svoje neslaganje,
pribrajajući i sve druge pogreške za koje misle da je učinio,
zaključujući kako je vrijeme da on bude zamijenjen, rekao je
Hodierne.

To je po drugi puta da "Army Times" poziva na smjenu Rumsfelda. Prvi puta je to učinjeno nakon izbijanja skandala s mučenjem iračkih zatvorenika u Abu Ghraibu 2004. godine.

Hodierne je ustvrdio kako povod za novi zahtjev za smjenom ministra obrane nisu kongresni izbori u utorak 7. studenoga, već ovotjedna izjava predsjednika Busha kako Rumsfeld ostaje na dužnosti do kraja 2008., odnosno do idućih predsjedničkih izbora.

Nitko tko se natječe na kongresnim izborima neće imati ovlasti
smjeniti Rumsfelda, rekao je Hodierne.

Army Times Publications, koja je u vlasništvu kompanije Gannett, najveći je izdavač vojnih periodika u svijetu. Pored "Army Timesa" izdaje i tjednike "Navy Times", "Air Force Times" i "Marine Corps
Times", koje distribuira u trgovine u američkim vojnim bazama diljem svijeta u 250.000 primjeraka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene