Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Jovo, Jovane raja je uz tebe'

Tisuće Sarajlija marširale do veleposlanstva Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće Sarajlija prosvjeduje u Sarajevu tražeći slobodu za Jovana Divjaka.

Prvo su se okupili ispred austrijskog veleposlanstva da bi se premjestili ispred zgrade predsjedništva BiH. 'Jovo, Jovane, raja je uz tebe' i 'Jovo Srbine, čaršija je uz tebe', ori se ulicama Sarajeva, javlja Sarajevo X.

Pročitajte i ovo Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 6 Vatrogasci na terenu VIDEO/FOTO Gori trgovački centar u Sarajevu: Vatra zahvatila i hotel, čule se eksplozije Ilustracija Prevareni brojni turisti Rezervirali apartman, a kada su stigli na odredište, shvatili su što se dogodilo: Ništa od bazena, jacuzzija...

>> General Divjak na sudu, u Sarajevu prosvjedi

Policija prosvjednicima nije dozvolila ulazak pred parlament zbog čega su se prosvjednici zaputili prema veleposlanstvu Srbije.

Među prosvjednicima je i manja grupa građana koji nose transparente podrške Zulfikaru Ališpagi Zuki, bivšem komandantu u vojske RBiH, kojeg se tereti zbog ratnog zločina počinjenog nad Hrvatima u selu Trusina kod Konjica 1993. godine.

Divjak je uhićen u Beču i to najvjerojatnije na osnovi tjeralici što ju je za Divjakom raspisala Srbija koja ga tereti za navodne ratne zločine počinjene 1992. nad pripadnicima bivše JNA u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici kada su se sukobili pripadnici bivše jugo-vojske i teritorijalne obrane BiH koji su pokušavali spriječiti okupaciju Sarajeva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene