Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tinejdžerici iz Australije sud je dopustio da kirurški odstrani grudi kako bi što više nalikovala dječaku.


17-godišnja Alex osjeća se kao muško, a pati od psihološkog stanja zbog kojeg nije sretna trenutnim spolom. Sud u Melbourneu zaključio je kako će odstranjenje grudi pomoći Alex da započne novi život kao dječak. Ova odluka razjarila je naravno, razne kršćanske udruge u Australiji koje tako nešto smatraju nedopustivim. Alex, naime pati od 'poremećaja spolnog identiteta', psihološkog stanja gdje osoba vjeruje da je drugog spola te je na hormonskim terapijama od 13 godine, navode australijski mediji.

Vezani članci Bujna poprsja Pohvalile se bujnim dekolteima i hipnotizirale mase svojim objavama na Instagramu Bez grudnjaka Raskomotile se pred svima i pokazale zašto mrze grudnjake iz dna duše

Tražio je sudsko odobrenje za mastektomijom (odstranjenjem grudi) prije nego što napuni 18 kako bi mu troškove operacije pokrilo zdravstveno osiguranje dok je još maloljetan. Sutkinja Diana Bryant izjavila je kako je Alex imao ozbiljnih psihičkih problema zbog grudi, te je izbjegavao odlazak na plažu ili prisniji kontakt poput zagrljaja. 'To je bila stvarna prepreka njegovom socijalnom razvoju, a zaključeno je da će mu takva operacija samo pomoći stoga sam donijela presudu u njegovu korist', dodala je sutkinja. Kritičari pak smatraju da je takva radikalna operacija na maloljetnoj osobi nedopustiva i prerana. Navode primjer muškarca iz Melbournea koji je imao operaciju promjene spola u ranim 20-tima, a sada tuži liječnike jer je požalio svoju odluku.