Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proces odgođen

Timošenko zbog zdravstvenog stanja nije mogla doći na suđenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog lošeg zdravstvenog stanja odgođen je proces protiv bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko. Sljedeći pokušaj najavljen je za 23. studenoga.

Ukrajinski sud ponovno je u utorak odgodio proces bivšoj premijerki Juliji Timošenko jer njezino zdravstveno stanje ne omogućuje da dođe na saslušanje, te je sljedeće zakazao za 23. studenoga. Oporbena čelnica već izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog zloporabe ovlasti.

Nastavak procesa zbog navodne financijske prevare, koji je počeo u travnju, već je odgođen nekoliko puta jer Timošenko nije mogla biti nazočna.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju"

>> Timošenko štrajka glađu zbog namještanja izbora

Ona je u svibnju prebačena u državnu bolnicu u Harkovu s dijagnozom diskus hernije. Štrajk glađu započela je 29. listopada kako bi ukazala na falsificiranje parlamentarnih izbora 28. listopada, na kojima je pobijedila stranka na vlasti i čije rezultate u nekoliko izbornih okruga oporba osporava.

Timošenko je u zatvoru od kolovoza 2011., a dva mjeseca kasnije osuđena je na sedam godina zatvora zbog zloporabe vlasti u vrijeme potpisivanja plinskog ugovora s Rusijom, navodno štetnog za Ukrajinu. U novom procesu treba odgovarati za financijske prijestupe i pronevjeru novca tijekom 1990-ih, što ona niječe.

Procesi protiv Timošenko su izazvali tešku krizu između Ukrajine i Europske unije koja u njima vidi političke motive i traži njezino oslobađanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene