Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Oporavlja se

Vođa kolumbijskih gerilaca Timošenko hospitaliziran zbog moždanog udara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik kolumbijske gerile Revolucionarnih oružanih snaga (FARC) Rodrigo Londono, poznat po ratnom nadimku Timošenko, hospitaliziran je nakon moždanog udara od kojeg bi se trebao oporaviti, priopćili su u nedjelju liječnici.

Timošenko, koji je u studenome s kolumbijskom vladom potpisao mirovni sporazum o okončanju polustoljetnog ratnog sukoba, ima problema sa srcem te je operiran na Kubi tijekom pregovaračkog procesa. Prošlog je tjedna zajedno s predsjednikom Juanom Manuelom Santosom u Bogoti nazočio svečanom obilježavanju formalnog okončanja procesa razoružanja oko sedam tisuća pripadnika gerilaca FARC-a.

Pročitajte i ovo Eniz i njegova sestra Vernesa Treba našu pomoć Moždani udar maratonca Eniza bacio je u krevet: "Ostale smo u šoku kada je doktor izgovorio da možda neće preživjeti" Svjetski dan moždanog udara - 1 Poražavajuća statistika Jedan je od najčešćih uzročnika smrtnosti, ali i vodeći uzrok trajne invalidnosti: Kako ga spriječiti?

59-godišnji Timošenko doživio je ishemični moždani udar izazvan blokadom koja sprječava dotok krvi i kisika u dio mozga. Bolnicu bi mogao napustiti unutar 48 sati, a liječnici su novinarima kazali da Timošenko već razgovara s njima te zbija šale.

FARC, iznikao iz pobune seljaka 1964. godine, do potpisivanja sporazuma i razoružanja bio je glavna gerilska skupina u zemlji, u oružanom sukobu duljem od pola stoljeća u kojemu je sudjelovalo tridesetak gerilskih, paravojnih i snaga reda, a poginulo je najmanje 260 000 ljudi. Nestalima se smatra 60 tisuća, dok je 6,9 milijuna ljudi raseljeno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene