Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odbor za vanjske poslove američkog Senata tijesnom većinom potvrdio je u ponedjeljak imenovanje Rexa Tillersona za novog američkog državnog tajnika.


Senatori u odboru dali su 11 glasova ''za'', a deset ih je bilo protiv.  Svi su republikanci glasovali za Tillersona a demokrati protiv. Nakon odbora, imenovanje Tillersona još mora ići i na sjednicu čitavog Senata.

Vezani članci Sirijski pobunjenici koje podržava Turska (Foto: AFP) Sirija niječe da ju je Ankara informirala o napadu na Afrin Američki državni tajnik Rex Tillerson (Foto: AFP) Tillerson dao ponudu bez Trumpova dopuštenja? "SAD spreman za razgovor sa Sjevernom Korejom bez preduvjeta"

Bivši direktor ExxonMobila nedavno je devet sati govorio pred odborom, a njegove izjave pokazale su da na nekim područjima odstupa od stajališta predsjednika Donalda Trumpa.

On je primjerice izjavio da se ne protivi Transpacifičkom trgovinskom partnerstvu (TTP) iz kojeg je Trump u ponedjeljak službeno povukao Sjedinjene Države.

Tillerson je također Meksiko nazvao "dugogodišnjim prijateljem i susjedom svoje zemlje". Trump je najavio gradnju zida na granici s Meksikom, a meksičke imigrante nazvao trgovcima droge i silovateljima.

Tillerson je naglasio da razilaženje s Trumpom oko nekih ključnih pitanja ne znači da bi bio u nesuglasju s Bijelom kućom. (Hina)