Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svađa vozača dovela do nesreće?

Tijela turista prevezena u zavod za sudsku medicinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijela 24 ruska državljana, koji su poginuli u prometnoj nesreći na jugu Izraela, prevezena su u srijedu u zavod za sudsku medicinu u Tel Avivu radi identifikacije, javljaju ruski i izraelski mediji.

Autobus u kojem je bilo 49 Rusa iz Sankt Peterburga, uglavnom djelatnika turističkih agencija, i dva Izraelca, vozač i vodič, sletio je u utorak poslijepodne u provaliju. Nesreća se dogodila na pustinjskoj cesti 60 kilometara sjeverno od ljetovališta Eilat u blizini granice s Egiptom. 

Pročitajte i ovo Turizam; ilustracija - 1 Dobar znak Turisti pohrlili provesti Uskrs na hrvatskoj obali: Nije samo Dubrovnik hit destinacija ove predsezone Slika nije dostupna Dočekali ih ožalošćeni Tijela izraelskih turista stigla u domovinu

>> U nesreći poginulo 30 putnika

Ozljedama je podlegao i izraelski vodič, a dvadeset i pet ljudi je ozlijeđeno i to uglavnom teže.

Tijekom noći tijela poginulih prebačena su vojnim helikoperima iz mrtvačnice u Eilatu u Tel Aviv gdje se nalazi glavni zavod za sudsku medicinu. Ozlijeđeni, većina kojih je s mjesta nesreće prevezana u Eilat, kasnije su su prebačeni u pet većih bolnica u drugim gradovima Izraela.

U zračnu luku u Tel Avivu sletio je zrakoplov iz Rusije s rođacima poginulih i ozlijeđenih, a uskoro se očekuje dolazak i drugog ruskog zrakoplova u kojem su liječnici, psiholozi i patolozi.

Izraelski ministar prometa Shaul Mofaz za nesreću je okrivio svađu vozača dva autobusa Izrael će dati na raspolaganje vojno-transportni zrakoplov kojim će ozlijeđeni i poginuli biti vraćeni kući. Njihova evakuacija vjerojatno će uslijediti nakon identifikacije mrtvih tijela.

Izraelski ministar prometa Shaul Mofaz za nesreću je okrivio svađu vozača dva autobusa.

'Ova nesreća je rezultat nasilničkog ponašanja vozača. Vozači dva autobusa svađali su se oko toga tko će prvi doći do određene točke. Svađa se pretvorila u pokušaje pretjecanja'.

Mofazova je izjava uslijedila nakon što je vozač autobusa koji je sletio u provaliju rekao da je izgubio kontrolu nad vozilom kada je neki predmet pao na njega dok je pretjecao. Također je kazao da nije vozio brže od 70 kilometara na sat, što je ispod ograničenja brzine.

Vozač drugog autobusa tvrdi da je vozilo pretjecalo na zabranjenom mjestu i da se nakon toga survalo u provaliju.

Šef prometne policije Reuven Edri rekao je za vojni radio da misli da je do nesreće, jedne od najgorih u izraelskoj povijesti, došlo zbog 'prevelike brzine i pretjecanja na zabranjenom mjestu'.

Irina Tjurina, glasnogovornica ruskog Sindikata turoperatora rekla je za rusku televiziju Vesti da su stradali putnici predstavnici pet ruskih turističkih agencija koji su se trebali upoznati s ponudom u Eliatu prije nego što tu destinaciju ponude ruskim turistima. Njihov je posjet organizirao izraelski turoperator Travelux.

Jedan dužnosnik koji je došao na mjesto nesreće izjavio je da izgleda kao da je tamo izvršen "veliki teroristički napad", s tijelima razbacanima uokolo u suhom riječnom koritu.

Glasnogovornik spasilačkih službi rekao je da su on i njegove ekipe 'bili suočeni s jednom od najgorih nesreća posljednjih godina'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene