Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijela četiri pripadnika mirovnih snaga Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR), koji su u četvrtak poginuli u padu helikoptera kod planine Vlašić, izvučena su s mjesta nesreće.


Spasilački timovi EUFOR-a su gotovo 24 sata pokušavali doprijeti do olupine helikoptera i posmrtnih ostataka stradalih, no u tome su ih sprječavali miniran teren i neprohodna šuma. 

Vezani članci Najljepša priča o prijateljstvu između psa i čovjeka (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Pogledajte filmsku priču iz susjedstva: Pas Hallo svako jutro dočekuje prijatelja na kolodvoru - i tako već 7 godina Slika nije dostupna BiH: Eksplozija u rudniku

Zapovjedništvo EUFOR-a ranije je potvrdilo kako su poginula dva španjolska pilota te dvojica putnika njemačke nacionalnosti.

Identitet poginulih nije objavljen.

Tijela stradalih pripadnika EUFOR-a koja su, prema informacijama s mjesta nereće, potpuno izgorjela prebačena su u bazu Butmir kod Sarajeva odakle će potom biti otpremljena u matične zemlje.

Uzroci pada helikoptera još se istražuju, a EUFOR je potvrdio tek kako je riječ o letjelici tipa BO-105 iz sastava vojnih zračnih snaga Španjolske.

Mještani koji žive u okolici brda Jasen gdje se helikopter srušio izjavili su novinarima kako su uoči pada čuli snažnu buku i letjelicu koja je nekontrolirano kružila.