Španjolska policija, ilustracija
Španjolska policija, ilustracija Foto: Afp

U Barceloni se u noći na subotu na lokalnom slavlju okupilo 40.000 mladih, nakon čega su pod utjecajem alkohola izbili neredi u kojima su ozlijeđene 43 osobe a 20 ih je uhićeno, izvijestila je katalonska policija u subotu.


"Došlo je do masovnog okupljanja prilikom kojeg je došlo do narušavanja javnog reda i mira", rekao je na konferenciji za medije Albert Batlle iz lokalne policije.

U Barceloni traje petodnevni festival La Mercé, u čast Milostive majke Božje, zaštitnice Barcelone.

Ulične pijanke poznate kao "botellon" učestale su diljem Španjolske što posebno brine policiju nakon popuštanja mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa.

Na trgu Plaza de España u Barceloni izbila je u dva sata u noći masovna tučnjava prilikom čega je 13 osoba ozlijeđeno hladnim oružjem, a prijavljen je i jedan slučaj seksualnog napastovanja.

"To je neprihvatljivo. Ne smije se ponoviti", istaknula je Ada Colau, gradonačelnica Barcelone.

 

 

Carles Puigdemont (Foto: AFP) Katalonski čelnik Carles Puigdemont oslobođen i smije napustiti Italiju

Erupcija vulkana u Španjolskoj - 4 Erumpirao vulkan na Kanarskom otočju, lava letjela stotinjak metara u zrak: "Jako sam uplašena. Nismo to očekivali"

Policija je najavila dodatno osiguranje tijekom subote da se scene ne bi ponovile.

U gradu se trenutno održavaju dnevni i noćni glazbeni te kulturni događaji koje je od četvrtka posjetilo 105.000 ljudi, podatak je lokalne policije.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju