Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Newyorški dnevni list "The Wall Street Journal"dobio je prestižnu Pulitzerovu nagradu za javnu službu za svoje istraživanje antedatiranih opcija za dionice namijenjene direktorima tvrtki, što je dovelo do istraga i otpuštanja u američkim korporacijama.


Osoblje WSJ-a dobilo je i Pulitzera za međunarodno izvještavanje, odnosno za pokrivanje razvoja kapitalizma u Kini.

Vezani članci Nove hrvatske riječi, ilustracija Izabrane najbolje hrvatske nove riječi: Saznajte što su rukozborac, kihobran i dišnik te koje su još ideje bile predložene Zračna luka Franjo Tuđman - 1 Treću godinu zaredom: Franjo Tuđman najbolja zračna luka u Europi u 2020. u grupi od 2 do 5 milijuna putnika

Dobitnici 91. Pulitzerovih nagrada za novinarstvo, književnost, dramu i glazbu objavljeni su u ponedjeljak na Sveučilištu Columbia u New Yorku.

Osoblje lista Oregonian iz Portlanda osvojilo je Pulitzerovu nagradu za "breaking news" za vijest o obitelji koja je nestala u planinama Oregona.

Brett Blackledge iz Bimingham Newsa u Alabami dobio je nagradu za istraživačko novinarstvo za otkrivanje korupcije i nepotizma u državnom sustavu dvogodišnjih viših škola.

Pulitzerom su ove godine nagrađeni i Andrea Elliot iz New York
Timesa; Kenneth Weiss, Rick Loomis i Usha Lee McFarling iz LA Timesa, Debbie Cenziper iz Miami Heralda; Charlie Savage iz Boston Globea; Cynthia Tucker iz Atlanta Journal Constitutiona; Johnatan Gold iz LA Weeklya te uvodnici u New York Daily Newsu.

Nagrada za književnost dodijeljena je Cormacu McCarthyu za roman "The Road", nagrada za dramski tekst Davidu Lindsayu-Abaireu za "Rabbit Hole" a za povijesno djelo dobitnici su Gene Roberts i Hank Klibanoff za "The Race Beat: The Press, the Civil Right Struggle, and Awakening of a Nation".

Pulitzera za glazbu osvojila je Ornette Coleman za "Sound Grammar".