Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Thaksin najavio povratak na Tajland

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Tajlanda u egzilu Thaksin Shinawatra rekao je da bi se želio vratiti na Tajland kao "običan građanin" i pozvao je na nacionalno pomirenje 48 sati nakon pobjede njegovih saveznika na parlamentarnim izborima, prvim nakon puča 2006. godine.

Pomirljivim tonom bivši premijer, koji je svrgnut pučem prije 15 mjeseci i optužen za neplaćanje poreza, rekao je da bi se mogao vratiti u veljači ili kasnije.

Pročitajte i ovo Jezero Dong Nai Nestašica vode Zbog ekstremnih vrućina uginule stotine tona ribe: "Život nam se zbog smrada okrenuo naglavačke" Slika nije dostupna "Manchester City će biti ponos Tajlanda"

"Želim se vratiti na Tajland ako ću moći voditi miran život kao
običan građanin", rekao je Thaksin u Hong Kongu na prvoj konferenciji za novinare nakon nedjeljnih izbora.

Iako je ponovio da nema političkih aspiracija, tajlandski milijarder je ipak rekao da se "ne želi vratiti u politiku dok se ne bude osjećao sigurnim, a da mu za to treba još vremena kako bi procijenio situaciju".

58-godišnji Thaksin je pozdravio povratak demokracije na Tajlandu i pozvao je sve stranke da se pridruže nastojanjima nacionalnog pomirenja.

Thaksin Shinawatra je s vlasti 19. rujna 2006. potjeran vojnim pučem, a optužen je za korupciju i prijetnju monarhiji. Sa suprugom je otišao u Veliku Britaniju gdje je prošlog ljeta kupio nogometni klub Manchester City.

Njegova bivša politička stranka je raspuštena na Tajlandu, ali
njegovi saveznici koji su se okupili u Stranci narodne vlasti (PPP) pobijedili su u nedjelju na izborima.

Prema posljednjim rezultatima Izbornog povjerenstva PPP je dobila 232 od 480 mjesta u donjem domu parlamenta, ili devet manje od apsolutne većine (241).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene