Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije prekršeno međunarodno pravo'

Thaci: Presuda ICJ-a o kosovskoj neovisnosti 'otrijeznit' će Srbiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Presuda Međunarodnog suda pravde (ICJ) da Kosovo nije prekršilo međunarodno pravo proglašavajući svoju neovisnost 'otrijeznit' će Srbiju.

Rekao je to u nedjelju kosovski premijer Hashim Thaci i pozvao Beograd da prizna svoju bivšu pokrajinu i okrene se suradnji. 'Najbolji izbor za Srbiju je da što prije prizna Kosovo kako bi mogli surađivati i međusobno si pomoći u integraciji u Europsku uniju', rekao je Thaci u zračnoj luci u Prištini po povratku iz Sjedinjenih Država. Thaci se u četvrtak kada je ICJ objavio svoju neobvezujuću presudu o jednostranom otcjepljenju Kosova od Srbije nalazio u SAD-u.

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

>> Jeremić: Tadić šalje posebne izaslanike da prouče mišljenje ICJ-a

Thaci je rekao da je presuda ICJ-a uklonila sve prepreke da zemlje koje su do sada bile nesklone priznanju Kosova sada priznaju njegovu zemlju. 'Nema više razloga za bilo koju zemlju u svijetu da ne prizna neovisnost Kosova', rekao je. Do sada je 69 članica UN-a priznalo Kosovo, uključujući i velike zapadne sile, dok oko 120 zemalja to još nije učinilo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene