Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Završeno je prvo suđenje pred civilnim sudom zatvoreniku iz Guantanama. Ahmed Gailani oslobođen je po 284 točka optužnice, ali je proglašen krivim po jednoj.


Osuđen je za sudjelovanje u napadima na američka veleposlanstva u Africi 1998. godine. Za to mu prijeti kazna od 20 godina do doživotnog zatvora. Analitičari smatraju da bi presuda mogla zadati težak udarac planovima predsjednika Obame da prebaci suđenja optuženicima za terorizam na civilne sudove i zatvori zatvor Guantanamo na Kubi.

Vezani članci Zoran Mamić Zoran Mamić danas otputovao u BiH: Iako je pravomoćno osuđen, za to putovanje nema nikakvih zapreka Zdravko Mamić Zdravko Mamić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: "U nekoliko sam mu navrata poslao novac - 70, 80 tisuća eura. Mečka danas igra pred vratima obitelji Mamić, ali..."

>> U Guantanamu osuđen bin Ladenov kuhar

'Iako Ahmed nije odgovoran, on bi želio izraziti sućut 224 poginule osobe i stotinama koji su ozlijeđeni u kolovozu 1998. Pridružio bih se svome klijentu u zahvalama ovoj hrabroj poroti i sudcu koji su omogućili pravedno suđenje Ahmedu', rekao je Peter Quijano, odvjetnik Ahmeda Ghailana.