Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od zatvaranja?

Težak udarac za Obamu: Osuđen zatvorenik iz Guantanama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završeno je prvo suđenje pred civilnim sudom zatvoreniku iz Guantanama. Ahmed Gailani oslobođen je po 284 točka optužnice, ali je proglašen krivim po jednoj.

Osuđen je za sudjelovanje u napadima na američka veleposlanstva u Africi 1998. godine. Za to mu prijeti kazna od 20 godina do doživotnog zatvora. Analitičari smatraju da bi presuda mogla zadati težak udarac planovima predsjednika Obame da prebaci suđenja optuženicima za terorizam na civilne sudove i zatvori zatvor Guantanamo na Kubi.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini

>> U Guantanamu osuđen bin Ladenov kuhar

'Iako Ahmed nije odgovoran, on bi želio izraziti sućut 224 poginule osobe i stotinama koji su ozlijeđeni u kolovozu 1998. Pridružio bih se svome klijentu u zahvalama ovoj hrabroj poroti i sudcu koji su omogućili pravedno suđenje Ahmedu', rekao je Peter Quijano, odvjetnik Ahmeda Ghailana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene