Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Završeno je prvo suđenje pred civilnim sudom zatvoreniku iz Guantanama. Ahmed Gailani oslobođen je po 284 točka optužnice, ali je proglašen krivim po jednoj.


Osuđen je za sudjelovanje u napadima na američka veleposlanstva u Africi 1998. godine. Za to mu prijeti kazna od 20 godina do doživotnog zatvora. Analitičari smatraju da bi presuda mogla zadati težak udarac planovima predsjednika Obame da prebaci suđenja optuženicima za terorizam na civilne sudove i zatvori zatvor Guantanamo na Kubi.

Vezani članci Derek Chauvin proglašen krivim za ubojstvo Georgea Floyda Policajac koji je ubio Georgea Floyda proglašen krivim po svim točkama optužnice, javnost slavi: ''Ovo je blagoslov'' Ivana Petrović - 2 Komentar Ivane Petrović: "Kad netko bude optužen, mi odmah moramo provjeravati ima li on slučajno BiH državljanstvo. Vlada već sutra mora poslati u Sabor izmjenu zakona"

>> U Guantanamu osuđen bin Ladenov kuhar

'Iako Ahmed nije odgovoran, on bi želio izraziti sućut 224 poginule osobe i stotinama koji su ozlijeđeni u kolovozu 1998. Pridružio bih se svome klijentu u zahvalama ovoj hrabroj poroti i sudcu koji su omogućili pravedno suđenje Ahmedu', rekao je Peter Quijano, odvjetnik Ahmeda Ghailana.