U nedostatku mosta stotine ljudi, uključujući i školsku djecu, u jednom indijskom selu moraju prelaziti rijeku koristeći dvije plastične bačve postavljene na drvenu bazu.

Galerija


Iako je vlada započela s izgradnjom mosta, mještane sela Tungni u središnjoj indijskoj državi Madhya Pradesh zabrinjava spor napredak radova.

Vezani članci Prosvjetari ne odustaju od štrajka (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Premijer kaže da ne zna čemu štrajk prosvjetara, profesorica s 20 godina staža poručila: "Onda je slijep!" Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Osnovnoj školi Luka (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica se prisjetila svog prvog dana škole, djeci ispričala priču i poručila: ''Vi ste budući predsjednici, premijeri i astronauti''

Naime, već godinama rijeku moraju prelaziti na improviziran način uz pomoć dviju plastičnih bačvi na drvenoj bazi. Svaki dan na stotine ljudi, uključujući i djecu, riskira svoje živote koristeći sklepanu "splav" za prelazak više od 35 metara široke i 3,5 metara duboke rijeke Lakhunder.

Bilo da se ide u školu ili radi u bolnici, korištenje ovog "prijevoznog sredstva" jedini je način da stanovnici prijeđu rijeku.

Roditelji manje djece radije su ispisali djecu iz škole nego da svaki dan strahuju za njihove živote zbog opasnog prelaska velike rijeke.

"Mnoga su djeca već pala u rijeku dok su koristila splav. Spasili su ih drugi stanovnici, ali da se to dogodilo tijekom sezone monsuna, nitko ih ne bi mogao spasiti", rekao je seoski čelnik Deep Singh. "Sada je rijeka mirna, no tijekom kišne sezone vrlo je zastrašujuće prelaziti preko nje jer voda teče jako brzo. Tada većina roditelja ne šalje djecu u školu."