Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucnjava u Arizoni

Teško ranjena kongresnica više nije kritično

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka kongresnica Gabrielle Giffords, teško ranjena u glavu u pucnjavi na političkom skupu u Tucsonu prije tjedan dana, više nije u kritičnom stanju, objavili su u nedjelju njezini liječnici.

Liječnici su unaprijedili njezino stanje iz kritičnog u ozbiljno nakon što je skinuta s respiratora i sada diše pomoću cjevčice za traheotomiju koja joj je umetnuta izravno u dušnik.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika Slika nije dostupna Napadač odveden u FBI Arizona: Policija objavila snimke drugog muškarca za kojim traga

>> Ohrabrenje: Kongresnica Giffords diše sama

'Kongresnica nastavlja oporavak. Diše samostalno i skidanje s respiratora je prošlo bez problema', priopćila je u nedjelju sveučilišna bolnica u Tucsonu.

Giffords, zapravo, samostalno diše već danima, ali su je liječnici za svaki slučaj držali na respiratoru još neko vrijeme kako bi spriječili mogućnost infekcije.

40-godišnja Giffords jedina je pacijentica koja je od 12 ranjenih na skupu u Tusconu bila u po život opasnom stanju. Pomahnitali Jared Lee Loughner na tom je skupu ubio šestero ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene