Turski brzi vlak udario je u četvrtak ujutro u nathodnik na željezničkoj stanici u Ankari nakon sudara s lokalnim vlakom, a u nesreći je stradao velik broj žrtava, izvijestio je turski CNN.

Galerija


U nesreći je zasad poginulo devet osoba, a 47 ih je ranjeno, javlja Hurriyet News. Od 47 ljudi koji su ozlijeđeni, troje je zadobilo poživot opasne ozlijede i pruža im se adekvatna njega, prenosi CNN.

Vezani članci Sudar Snimio nalet vlaka na traktor, pravo je čudo da nitko nije teže ozlijeđen Vlak za Križevce, ilustracija (Foto: Damir Špehar/PIXSELL) Nesreća kod Križevaca: Vlak s 20 putnika iskočio iz tračnica

Brzi vlak se u punoj brzini 80-90 kilometara na sat zabio u lokomotivu koja je bila na tračnicama. Lokomotiva nije trebala biti tamo te je zbog toga došlo do nesreće. 

Na snimkama s mjesta nesreće može se vidjeti kako djelatnici hitnih službi pokušavaju spasiti ljude iz vagona zarobljenih ispod metalnih ruševina srušenoga nathodnika na željezničkoj stanici Marsandiz, na zapadu Ankare.

Nesreća se dogodila oko 6:30 ujutro po mjesnom vremenu, dok je vlak kretao iz Ankare prema pokrajini Konya u središnjoj Turskoj, izvijestili su mediji.

Prema izjavi iz ureda guvernera Ankare, nesreću brzoga vlaka uzrokovao je sudar s lokalnim vlakom. 

Guverner Ankare Vasip Sahin izjavio je: "Naša je nada da se broj mrtvih neće povećati.

Vlak je u svom naletu srušio i nadvožnjak na željezničkoj postaji Marsandiz, uzrokujući time pad mosta na dva vagona. 

Smatra se da je u trenutku nesreće u vlaku bilo oko 206 putnika, a nesreća se dogodila samo 4 minute nakon što je vlak napustio svoj peron. 

Jedan od preživjelih rekao je kako je "pomogao nizu žrtava da pobjegnu iz skršenog vlaka".