Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrica domovinske sigurnosti tvrdi:

'Teroristi skloni Al-Qaidi su ovdje, u SAD-u'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke vlasti, koje prate teroriste bliske Al-Qaidi na tlu u SAD-a, usmjeravaju se na bolju međusobnu suradnju i razmjenu informacija, izjavila je američka ministrica domovinske sigurnosti Janet Napolitano.

'Treba otvoreno reći da postoje pojedinci u SAD-u koji dijele uvjerenja Al-Qaide', kazala je Napolitano u jučerašnjem intervjuu za TV Bloomberg. Zato je jako važna razmjena informacija, te učinkovitost i podijeljena odgovornost snaga reda, istaknula je ministrica domovinske sigurnosti. 'Razmjena informacija između saveznih, državnih i lokalnih sigurnosnih agencija 'znatno je poboljšana' od terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.', ocijenila je Napolitano.

Pročitajte i ovo ISIS-K sigurnosna opasnost Europa na nišanu terorista, aktivirani sigurnosni alarmi: Iz ove zemlje kreću u napade Slika nije dostupna Suđenje islamistima zbog planiranja napada na španjolski sud

Američke su vlasti u rujnu podigle optužnicu protiv Nadžibulaha Zazija, 24-godišnjeg imigranta iz Afganistana koji je radio kao taksi vozač u Denveru, u kojoj ga se tereti za sudjelovanje u uroti s ciljem izvođenja terorističkog napada. 'Prijetnja novog napada uvijek je prisutna', kazala je Napolitano. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene