Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražitelji sumnjaju

Terorist koristio i protutenkovske mine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadu na policijsku postaju u Bugojnu u BiH, korištena je kombinacija protutenkovskih mina, pišu tamošnji mediji.

Haris Čaušević zvani Oks, uhićeni osumnjičenik za bombaški napad na spomenutu policijsku postaju, koristio je eksplozivnu napravu, načinjenu od kombinacije protutenkovskih mina, koji u sebi sadrže i do 1,5 kilograma plastičnog eksploziva, piše Dnevni Avaz. Istražitelji u BiH sumnjaju kako je Čaušević povezan sa grupom selefija predvođenih Rijadom Rustempašićem i protiv kojih se vode sudski postupci zbog sumnje u planiranje terorističkih napada na više javnih objekata u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija bilo je tragova krvi Noćno divljanje u Vrgorcu: Pijani razbijali lokal pa napali policiju Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo"

>> VIDEO Napad vehabija bombom u Bugojnu: Poginuo policajac

Istražitelji isto tako sumnjaju i kako je motiv terorističkog napada u vezi s vjerskom manifestacijom 'Ajatovica'. 'Pojedini pripadnici selefijskog pokreta doživljavaju vjersku manifestaciju 'Ajvatovica', kao nešto što je izvan okvira izvornog islama i što, po njihovoj šerijatskoj školi, nije ispravno, što bi mogao biti jedan od motiva ovog pomračenog uma. Nisu isključeni ni drugi motivi, ali je sigurno da je želio izazvati kaos i strah u jeku tako masovne manifestacije, kao što je 'Ajvatovica', rekao je za Dnevni Avaz izvor blizak istrazi.

Podsjetimo, u eksploziji je poginuo policajac Tarik Ljubuškić koji je bio na redovitoj dužnosti u postaji, a teško je ranjena 26-godišnja policajka Edina Hindić. Još četiri policajca lakše su ozlijeđena u tom terorističkom napadu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene