Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Jedan od najvećih grijeha'

Terorist Jašarević: Ukinite horoskop

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mevlid Jašarević, mladi islamist koji je zbog napada na američko veleposlanstvo u Sarajevu osuđen na 18 godina zatvora, poslao je pismo redakciji lista Oslobođenje u kojemu ih traži da iz novina izbace horoskop.

"To je od najvećih grijeha kod Allaha, a neće ti izbacivanje toga zla uskratiti nafaku. Pošto neki ne shvaćaju kako je to krupan grijeh kod Allaha, evo primjera: Da čovjek siluje svoju majku pa je ubije, nije veći grijeh od širka, prepisivanje Allahu druga. Raspitajte se ako mislite da moje riječi nisu točne", napisao je Jašarević u pismu.

Pročitajte i ovo Policija u BiH, ilustracija (Foto: AFP) Priznao krivicu Islamist iz BiH osuđen na tri godine zatvora zbog ratovanja za teroriste ISIL-a Francuska policija u zatvoru (Foto: Arhiva/AFP) Policija ima pune ruke posla Pomahnitali radikalizirani islamist napravio pomutnju u zatvoru: Izbo dva čuvara, vikao "Alahu akbar" i zabarikadirao se u ćeliju

Jašarević, koji je napad izveo u listopadu 2011. godine, a osuđen je u prosincu 2012., u pismu prvenstveno traži da se sudac Branko Perić ispriča njegovoj majci jer je njegove riječi "Možete me suditi, ali napadi neće prestati" izvukao iz konteksta.

>> Sarajevo: Napadaču na američko veleposlanstvo 18 godina zatvora

"Problem je tu što su se moja majka i moja cijela familija nasekirali zbog riječi koje je Branko Perić spomenuo na dan presude i smatraju da su mi one donijele ovoliku kaznu. Nažalost, oni ne znaju da je Branko Perić na pokvaren način to izvukao iz konteksta. On je dobro čuo što sam rekao, ali opet je ovako ružno postupio. Tražim da se Branko Perić oglasi javno i ispriča mojoj majci što je izvukao iz mog konteksta i moj govor predstavio u skroz drugom svjetlu", zahtijeva Jašarević. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene