Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaosu nema kraja

Teror u Meksiku: Zatvoreno 140 škola, nastavnicima prijete narko karteli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo tjedan dana od početka školske godine u Meksiku, nastavnici su odbili dolazak na posao.

Prijetnje iznudama i otmicama natjerale su nastavnike na sveopći strah pred narko bandama, koje očito ne biraju sredstva kako bi držale stanovništvo u strahu za vlastiti život.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna predviđanja Najvažnija izborna godina počela krvavim obračunom: Karteli ubili dva gradonačelnička kandidata Nesreća u Meksiku sjeverozapad Meksika VIDEO Strašna nesreća u turističkom odredištu: Sudarili se autobus i kamion, u buktinji izgorjelo 19 ljudi

Čak 140 osnovnih škola u Acapulcu zatvoreno je ovog tjedna, jer se nastavnici boje za vlastiti život. Njih čak 600 primilo je prijetnje od narko bandi, a i sve češći slučajevi otmica i iznuda ne ulijevaju im sigurnost u obavljanju posla u školama.

Julio Bernal, dužnosnik za školstvo meksičke države Guerrero istaknuo je kako je 140 od 1.400 škola u tom dijelu Meksika zatvoreno ovog tjedna zbog prijetnji nastavnicima, no nije naveo kako vlasti misle riješiti taj problem, prenosi agencija AP.

Posljednjih pet godina rat narko kartela u Meksiku odnio je preko 20.000 života. Samo prošle godine ubijeno je preko 11.000 ljudi, unatoč tome što je meksički predsjednik Felipe Calderon mobilizirao i nacionalnu vojsku u borbi protiv narko mafije, koju je optužio da želi srušiti meksičku vlast.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene