Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samo tjedan dana od početka školske godine u Meksiku, nastavnici su odbili dolazak na posao.


Prijetnje iznudama i otmicama natjerale su nastavnike na sveopći strah pred narko bandama, koje očito ne biraju sredstva kako bi držale stanovništvo u strahu za vlastiti život.

Vezani članci Slika nije dostupna NIKOGA SE NE BOJE Ova mladež potpuno je poludjela na Instagramu Slika nije dostupna Najopakije bande na svijetu u samo jednoj državi

Čak 140 osnovnih škola u Acapulcu zatvoreno je ovog tjedna, jer se nastavnici boje za vlastiti život. Njih čak 600 primilo je prijetnje od narko bandi, a i sve češći slučajevi otmica i iznuda ne ulijevaju im sigurnost u obavljanju posla u školama.

Julio Bernal, dužnosnik za školstvo meksičke države Guerrero istaknuo je kako je 140 od 1.400 škola u tom dijelu Meksika zatvoreno ovog tjedna zbog prijetnji nastavnicima, no nije naveo kako vlasti misle riješiti taj problem, prenosi agencija AP.

Posljednjih pet godina rat narko kartela u Meksiku odnio je preko 20.000 života. Samo prošle godine ubijeno je preko 11.000 ljudi, unatoč tome što je meksički predsjednik Felipe Calderon mobilizirao i nacionalnu vojsku u borbi protiv narko mafije, koju je optužio da želi srušiti meksičku vlast.