Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proturječne informacije

FBI i policija: Nismo uhitili osumnjičenog za napad u Bostonu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je niz američkih medija objavio niz proturječnih informacija o navodnom uhićenju osobe povezane s napadom na Bostonski maraton, špekulacijama su na kraj stali FBI i bostonska policija.

Policija u Bostonu putem svog službenog profila na Twitteru objavila je kako zasad nitko nije uhićen uslijed istrage bombaškog napada na Bostonski maraton.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojedinci su najveća opasnost Obama brani FBI: Prije Bostona su radili sve što su trebali Slika nije dostupna Prijavu mu pročitali u bolničkoj sobi Džohar prijavljen za napad na Boston, sudit će mu redoviti sud

Da do nikakvog uhićenja još nije došlo, u priopćenju je potvrdio i FBI, koji je najavio konferenciju za novinare u 23 sata po našem vremenu, no 20-ak minuta prije početka CNN je objavio da je konferencija odgođena.

'Suprotno izvještavanju brojnih medija, nije bilo uhićenja u vezi s napadom na Bostonski maraton. Tijekom proteklih dan i pol pojavilo se mnoštvo netočnih izvješća koja se pozivaju na neslužbene izvore. S obzirom da takve priče često mogu izazvati neželjene posljedice, apeliramo na medije, posebice u ovoj ranoj fazi istrage, da budu oprezni te da prije izvještavanja pokušaju svoje informacije provjeriti u službenim izvorima', naveo je FBI u priopćenju.

U američkim su se medijima tijekom poslijepodneva pojavile proturječne informacije o mogućem uhićenju sumnjivca. Agencija AP, pozivajući se na dužnosnika upućenog u istragu, javila je kako joj je potvrđeno da je do uhićenja došlo. Sa sličnom je informacijom izašao i CNN.

S druge strane, agencija Reuters i CBS News su, također se pozivajući na izvore upućene u istragu napada, izvijestili da do uhićenja nije došlo.

CNN je ranije javio da je FBI otkrio snimke nadzornih kamera postavljenih na jednoj robnoj kući smještenoj u blizini obiju detonacija, s kojih se navodno jasno vidjela osoba kako ostavlja torbu s napravom za koju se vjeruje da je bila improvizirana bomba. Ista je televizija također izvijestila o 'značajnom napretku' u istrazi dviju detonacije, koje su na ciljnoj ravnini u Bostonu ubile tri, a ozlijedile oko 170 ljudi

Reuters prenosi da će FBI uskoro u javnost i službeno izaći s najnovijim informacijama o istrazi.

Evakuirana zgrada saveznog suda u Bostonu

U međuvremenu, u Bostonu je evakuirana zgrada saveznog suda zbog dojave o podmetnutoj bombi. Policijski pirotehničari su pročešljali zgradu, ali zasad nema informacija jesu li išta pronašli. Nakon 40-ak minuta, zaposlenicima i svima koji su došli nešto obaviti na sud dozvoljen je povratak u zgradu, javio je ABC.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene