Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istjecanje radijacije

TEPCO se ispričao stanovnicima regije Fukushime

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik tvrtke Tokyo Electric, koja upravlja nuklearnom centralom oštećenom u potresu i tsunamiju, ispričao se stanovnicima regije Fukushime pogođene istjecanjem radijacije.

'Iskreno se ispričavam zbog tog ogromnog problema', rekao je Masataka Shimizu guverneru prefekture Fukushime Yuhei Satou. Sato je do sada odbijao susret s čelnikom TEPCO-a. Shimizu bi se tijekom dana trebao sastati s mjesnim izaslanicima i stanovnicima koji su se morali evakuirati iz okolice centrale zbog nuklearne katastrofe koja je uslijedila nakon potresa i tsunamija 11. ožujka na sjeveroistoku Japana.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

>> TEPCO: Još radimo na planu za krizu u Fukushimi

Oko 80.000 ljudi je evakuirano iz područja od 20 km oko nuklearne centrale. U četvrtak je japanska vlada strogo zabranila pristup području kako bi spriječila povratak stanovnika. Glavni direktor TEPCO-a se razbolio 16. ožujka i bio je hospitaliziran. (HIna) 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene